niedziela, 28 lipca 2013
Krokodyl z ogórka

Ogórkowy krokodyl

Szybki i efektowny sposób na podanie koreczków. Swym wyglądem zachwyca nie tylko dzieci,ale i dorosłych. Do wykonania koreczków można użyć dowolnych dodatków. Przepis znalazłam tutaj

Składniki:

1 ogórek wężowy

pomidory koktajlowe

mini mozzarella

salami

oliwki

2 ziarenka ziela angielskiego na oczy

ewentualnie kawałek marchewki na język

Wykonanie:

Ogórek umyć,osuszyć i odciąć cieniutki plasterek wzdłuż ogórka, dzięki temu będzie nam stabilnie leżał na talerzu. Odcięty pasek wykorzystać na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka zrobić nacięcie i ostrym małym nożykiem wyciąć zęby,lub drugi sposób małym nożykiem naciąć na ogórku zygzak i za pomocą noża otworzyć  paszczę. Do paszczy włożyć mały pomidorek koktajlowy lub jeżeli masz kawałek marchewki wytnij paseczek na język i włóż go do paszczy.Z Mozzarelli, oliwek,pomidorków,salami lub dowolnych dodatków zrobić koreczki i nabić na ogórka. Tuż za paszczą z oliwek i ziela angielskiego zrobić oczy. Ogórek położyć na talerzu, dołączyć łapki i gotowe.

Ogórkowy krokodyl

Ogórkowy krokodyl

 

Zakładki:
Spis treści
Ulubione
Tagi