czwartek, 09 czerwca 2016
Rolada serowa z mięsem mielonym

Rolada jajeczna z mięsem mielonym

Składniki na placek jajeczny:

5 Jaj

250g majonezu

350g-400g sera żółtego Gouda

Składniki na mięsny farsz:

500g mięsa mielonego

1 jajko

cebula

czosnek

pieprz, sól, majeranek, czosnek granulowany

1-2 łyżki gęstej śmietany 18%

Wykonanie:

Przygotować placek jajeczny.

Jajka roztrzepać, dodać ser żółty starty na grubej tarce, majonez i dokładnie wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut.

Przygotować mięsny farsz:

Mięso mielone dać do miski, dodać pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę,jajko,śmietanę , przyprawy i dokładnie wymieszać.

Podpieczony placek jajeczny wyciągnąć z piekarnika przestudzić ok. 5 minut.

Rolada jajeczna z mięsem mielonym

Posmarować przygotowanym mięsnym farszem. Zawinąć w roladę. Włożyć ponownie do piekarnika i piec kolejne 40 minut.

Roladę wyjąć z piekarnika, przestudzić, zawinąć w pergamin na którym się piekła i odłożyć w chłodne miejsce na całą noc. Na drugi dzień pokroić w grubsze plastry i udekorować dowolnie. Smacznego.

Rolada jajeczna z mięsem mielonym

Zakładki:
Spis treści
Ulubione
Tagi