Blog > Komentarze do wpisu
Rolada serowa z mięsem mielonym
Składniki na placek jajeczny: 5 Jaj 250g majonezu 350g-400g sera żółtego Gouda Składniki na mięsny farsz: 500g mięsa mielonego 1 jajko cebula czosnek pieprz, sól, majeranek, czosnek granulowany 1-2 łyżki gęstej śmietany 18% Wykonanie: Przygotować placek jajeczny. Jajka roztrzepać, dodać ser żółty starty na grubej tarce, majonez i dokładnie wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut. Przygotować mięsny farsz: Mięso mielone dać do miski, dodać pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę,jajko,śmietanę , przyprawy i dokładnie wymieszać. Podpieczony placek jajeczny wyciągnąć z piekarnika przestudzić ok. 5 minut. Posmarować przygotowanym mięsnym farszem. Zawinąć w roladę. Włożyć ponownie do piekarnika i piec kolejne 40 minut. Roladę wyjąć z piekarnika, przestudzić, zawinąć w pergamin na którym się piekła i odłożyć w chłodne miejsce na całą noc. Na drugi dzień pokroić w grubsze plastry i udekorować dowolnie. Smacznego. czwartek, 09 czerwca 2016, bronislawa70
TrackBack
Komentarze
Gość: Aga, *.threembb.co.uk
2016/06/10 19:34:58
Uwielbiam twojego bloga!
Gość: Alicja, *.dip0.t-ipconnect.de
2016/06/14 16:55:36
Zrobię na pewno. Wygląda super i zupełnie coś nowego. Dziękuję.
Gość: Krysia, *.adsl.inetia.pl
2016/08/09 00:10:54
Pani Bronisławo, mam bardzo mieszane uczucia, gdy czytam Pani przepisy. Widać, że wkłada w nie Pani dużo serca, pracy, jest Pani pomysłowa, oryginalna. Ale produkty, z których Pani korzysta są bardzo złej jakości. Najtańsze wędliny, mięsa, dużo w tym konserwantów, tłuszczu. Wszystko zaprawione majonezami, tłustymi serami, bardzo ciężkie. Nie chcę Pani przekonywać, żeby robiła Pani kolejny blog z nowoczesną kuchnią wegańską albo owocami morza. Warto trzymać się swojego stylu. Jednak uważam, że Pani przepisy dużo by zyskały, gdyby zadbała Pani o lepszej jakości produkty. Można czasem zjeść coś kalorycznego, czemu nie, sama lubię zaszaleć, ale jeśli wszystkie potrawy ociekają tłuszczem, nie jest to apetyczne ani zdrowe.
Gość: Agnieszka, *.static.ip.netia.com.pl
2016/09/10 08:46:54
Pani Broniu, czekam na kolejne Pani przepisy! Proszę o nas nie zapominać - czytelnikach Pani Bloga! Pozdrawiam!
I kilka słów do kąśliwej pani komentującej wyżej - jeśli jest pani tak wyczulona na kaloryczność potraw, to nie rozumiem po co Pani odwiedza takie strony, jak ta i jeszcze komentuje jakość potraw - a nawet produktów. Internet jest dla wszystkich, warto byłoby się tego nauczyć droga pani. A kąśliwe uwagi zostawić dla siebie.
Gość: Izabela, *.internetia.net.pl
2017/01/20 23:37:11
Właśnie skończyła mi się piec roladka. Super przepis, zapachy wspaniałe, oczywiście wraz z Mężem i Synem już skosztowaliśmy. Przepyszne jedzonko. Bardzo lubię zaglądać na Pani bloga. Gratuluję pomysłów i prawdziwych przepisów.
Gość: iza, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2017/03/01 14:34:47
witam, czy mogę wiedzieć na jaki rozmiar blachy jest ten przepis?
|
|