Blog > Komentarze do wpisu
Krokodyl z ogórka
Szybki i efektowny sposób na podanie koreczków. Swym wyglądem zachwyca nie tylko dzieci,ale i dorosłych. Do wykonania koreczków można użyć dowolnych dodatków. Przepis znalazłam tutaj Składniki: 1 ogórek wężowy pomidory koktajlowe mini mozzarella salami oliwki 2 ziarenka ziela angielskiego na oczy ewentualnie kawałek marchewki na język Wykonanie: Ogórek umyć,osuszyć i odciąć cieniutki plasterek wzdłuż ogórka, dzięki temu będzie nam stabilnie leżał na talerzu. Odcięty pasek wykorzystać na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka zrobić nacięcie i ostrym małym nożykiem wyciąć zęby,lub drugi sposób małym nożykiem naciąć na ogórku zygzak i za pomocą noża otworzyć paszczę. Do paszczy włożyć mały pomidorek koktajlowy lub jeżeli masz kawałek marchewki wytnij paseczek na język i włóż go do paszczy.Z Mozzarelli, oliwek,pomidorków,salami lub dowolnych dodatków zrobić koreczki i nabić na ogórka. Tuż za paszczą z oliwek i ziela angielskiego zrobić oczy. Ogórek położyć na talerzu, dołączyć łapki i gotowe.
niedziela, 28 lipca 2013, bronislawa70
TrackBack
Komentarze
mamamarzynia
2013/07/30 16:46:12
Przesympatyczny, na pewno będzie ozdobą stołu!
2013/09/05 21:18:22
Broniu u Ciebie tak wszystko pięknie wygląda, oczami można by takiego krokodylka schrupać
2013/10/16 12:09:15
Jestem pod wrażeniem Twoich wyczynów kulinarnych...:) Pozdrawiam.
Gość: , *.adsl.inetia.pl
2016/02/27 07:35:13
Oczy same się śmieją.Pani Bronisławo chylę czoła przed Panią po prostu rewelacja- gotowanie,kunszt artystyczny.Moja teściowa miała na imię Bronisława-dusza człowiek
Pozdrawiam i życzę sił twórczych |
|