Blog > Komentarze do wpisu
Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

6 parówek cienkich

1 ciasto francuskie

1 jajko do posmarowania ciasta

Wykonanie:

Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów. Na każdy prostokąt położyć parówkę i zawinąć w ciasto.

Parówki w cieście francuskim

Ruloniki pociąć na 8 części,tak aby nie przeciąć ciasta do samego końca. Ja użyłam do tego drewnianych patyczków.

Parówki w cieście francuskim

Każdy kawałek parówki owinięty ciastem kolejno przekręcić,tak aby pokazał nam się środek parówki i rozłożyć na płasko jeden kawałek na prawo drugi na lewo. Posmarować roztrzepanym jajkiem,można posypać serem żółtym.

Parówki w cieście francuskim

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 20 minut,aż ciasto nabierze złotego koloru. Smacznego.

Rady: Parówki można zastąpić białą kiełbasą,kabanosami lub inną cienką kiełbaską. Podajemy jako ciepłą przekąskę z ketchupem lub do barszczyku czerwonego,a w przypadku białej kiełbasy doskonale smakuje z barszczem białym czy żurem.

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

poniedziałek, 25 lutego 2013, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2013/02/25 10:58:48
Jakie ładne, dzieci będą zadowolone
-
2013/02/25 16:18:31
ale fajny pomysł na podanie parówek w cieście francuskim:)
-
2013/02/25 17:53:18
pomysłowe
-
2013/02/28 22:43:42
Rewelacja :) dziękuje za pomysł uwielbiam takie nowości :)
-
2013/03/07 17:49:48
uwielbiam parówki w cieście francuskim, a ty do tego to jeszcze tak ładnie podajesz
-
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2013/10/25 00:17:32
nie udały mi się. Proszę o dokładne wyjaśnienie jak wykręcać ciasto, bo nie potrafiłam. Jestem beznadziejna.
-
Gość: OohLaLa, *.tpips.telstra.com
2014/02/26 05:37:55
Proszę o dokładne wyjaśnienie jak wykręcać ciasto

Kris from Perth