Blog > Komentarze do wpisu
Gulasz po tatarsku

gulasz po tatarsku

Składniki:

0,5 kg mięsa wołowego

2 cebule

5 średnich ziemniaków

3 średnie ogórki kiszone

3 łyżki przecieru pomidorowego

liść laurowy

ziele angielskie

czosnek

sól, pieprz,pieprz cayenne,papryka czerwona w proszku,maggy,wegeta,

Bulion

Wykonanie:

Cebulę pokroić w półplasterki. Mięso i ziemniaki pokroić w grubsze słupki. Ogórki pokroić w małe słupki.Mięso usmażyć na dużym ogniu porcjami,tak aby złapało kolor,ale nie puściło soku. Odłożyć na bok.Na tej samej patelni zeszklić cebulę na maśle. Dodać do niej przecier pomidorowy, podsmażyć.

gulasz po tatarsku

Dodać mięso i chwilę jeszcze razem podsmażyć. Całość zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości mięsa ok. 50 minut.Dobrze doprawić.

gulasz po tatarsku

Ziemniaki usmażyć na oleju tak jak frytki.

gulasz po tatarsku

gulasz po tatarsku

Jak mięso będzie miękkie dodać ziemniaki i ogórki,delikatnie przemieszać i gotować jeszcze 10-15 minut.

gulasz po tatarsku

Podawać ze świeżym pieczywem.:) Smacznego.

gulasz po tatarsku

gulasz po tatarsku

czwartek, 14 lutego 2013, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2013/02/14 12:53:53
brzmi przepysznie!! A wygląda bajecznie !!1
-
2013/02/14 13:06:19
Bardzo lubię dodatek ogórków do mięsa .Apetyczne danie
-
2013/02/14 14:52:57
Lubię takie dania jednogarnkowe :)
-
2013/02/14 20:15:30
Ja też lubię takie dania jednogarnkowe..
-
2013/02/15 11:09:50
Ale pięknie wygląda, aż dolatuje do mnie jego zapach :-)
-
2013/02/17 23:04:19
jest obłędny i już go uwielbiam!!! zapisuję :)
-
Gość: ata, *.customer.cdi.no
2014/03/27 20:35:04
Zrobiłam dzisiaj na obiad i wyszło pyszne. Naprawde polecam, pozdrawiam
-
2014/03/28 07:43:29
Dziękuję.:)
-
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/04/02 20:53:31
Gulasz jest wspaniały ,jadłam i czułam rozkosz dla podniebienia.