Blog > Komentarze do wpisu
Ziemniaki faszerowane grzybami

Ziemniaki faszerowane grzybami

Składniki:

4 duże ziemniaki

25 dkg kurek

25 dkg pieczarek

1 cebula

1-2 łyżki śmietany

1 łyżka majonezu

sól

pieprz

majeranek

sos maggi

przyprawa do ziemniaków

olej

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półmiękko.Wystudzić. Obrać ze skórki, przeciąć na pół i powykrawać środki.Tak przygotowane ziemniaki włożyć do miski z olejem i przyprawą do ziemniaków. Wydrążone środki pokroić na kawałki i odłożyć na bok. Cebulę obrać i pokroić w kostkę,zeszklić delikatnie na maśle,dodać całe kurki i pieczarki pokrojone w półplasterki,a duże pieczarki w kostkę.Podsmażyć razem,doprawić,solą,pieprzem,majerankiem i sosem maggi.( kilka grzybków odłożyć do dekoracji) Dodać kawałki ziemniaków,śmietanę,majonez,wymieszać.Przygotowanym farszem nadziać ziemniaki,włożyć do naczynia żaroodpornego,(można posypać żółtym serem) i zapiec ok. 10 minut. Podawać jako ciepłą przekąskę lub jako dodatek do obiadu.Smacznego.

Ziemniaki faszerowane grzybami

 

 

środa, 10 października 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/10/10 13:01:48
wygladaja smakowicie:D
-
2012/10/10 22:40:53
Wygląda pysznie :-)
-
2012/10/10 23:29:56
Jak zawsze pysznosci:)
pozdrawiam makusia;)
-
2012/10/11 02:53:00
że tak powiem do kotleta się nada zajebiście :D
-
2012/10/13 21:43:52
ja takie ziemniaczki zapiekam pod serem żółtym, ale te faktycznie można dodać do mięska, np do polędwiczki wieprzowej... o rany, ślinka mi leci :)
-
2012/10/16 08:19:25
CZEKAMY NA NOWY WPIS:d
-
2012/10/16 11:46:42
Piękne i bardzo kuszące! nie mogę oderwać oczu od tych fotek. Pozdrawiam serdecznie
-
2012/10/21 07:38:28
WRÓCIŁAŚ!!! SUPER!!! Twoje przepisy bezcenne.