Blog > Komentarze do wpisu
Papryka faszerowana

papryka faszerowana

Składniki:

3 duże grube papryki

25- 30 dkg mięsa mielonego

20 dkg ryżu

1 duża cebula

sól,pieprz czarny,pieprz ziołowy

Składniki na sos:

1 szklanka śmietany 30%

1 szklanka rosołku instant lub wody

1 płaska łyżka mąki

2-3 łyżki ketchupu

sól,pieprz,vegeta,

Wykonanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.Paprykę umyć,osuszyć.Nożem w kształcie litery V jak ktoś posiada lub zwykłym ostrym nożykiem odciąć górną część papryki zygzakami, wydrążyć środek. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą i przyprawami. Farszem nadziać papryki, przykryć odciętą częścią,włożyć do głębokiego naczynia żaroodpornego,składniki na sos wymieszać i zalać papryki. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec ok. 40 - 50 minut. Smacznego.

papryka faszerowana

niedziela, 21 października 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/10/22 16:21:54
Też robię taka paprykę, ale bez sosu, wygląda pysznie :-)
-
2012/10/24 10:47:33
bosko wyglada:D
-
2012/11/01 11:22:55
pyszne na obiad :)
-
2012/11/01 14:43:38
Wygląda przepysznie ....
-
2012/11/02 10:49:28
Wyglądają przepysznie, na pewno wypróbuję ten przepis i będę wracać po kolejne inspiracje kulinarne ;)
-
2012/11/15 17:25:46
przejrzałam Twojego bloga do końca, fantastycznie gotujesz, potrawy wyglądają na dosyć proste do przygotowania, a wyglądają na doskonałe i na co dzień i na imprezy
-
2012/11/15 21:01:30
Jestem tego samego zdania co alkakz. Siedziałam kiedyś do późnej nocy z mężem i przeglądaliśmy Twoje dania. Są niesamowite, tak niewiele wysiłku często potrzeba, dla cudownego efektu. A paprykę taką bardzo lubię!
-
2012/11/16 19:45:25
Witam nominowałam cię do Liebster Blog. zapraszam do zabawy :)doostatniegookruszka.blox.pl/html