Blog > Komentarze do wpisu
Jajka zapiekane w koszyczkach z ciasta francuskiego

jajko w cieście francuskim

Super przekąska na ciepło,może być podana na śniadanie lub jako danie obiadowe.

Składniki:

1 gotowe ciasto francuskie

6 jajek

2-3 plasterki szynki pokrojonej w małe paseczki

5 dkg sera żółtego startego na grubej tarce

koperek

3 łyżeczki majonezu

sól,pieprz

Wykonanie:

Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Każdy kwadrat umieścić w formie muffinkowej, tak aby rogi ciasta wystawały na zewnątrz. Włożyć troszeczkę sera żółtego,szynki ,koperku i wbić jajko.

jajko w cieście francuskim

Doprawić solą i pieprzem na końcu dać ser żółty i pół łyżeczki majonezu.

jajko w cieście francuskim

Piekarnik nagrzać do 200 stopni wstawić muffiny i piec ok. 20-25 minut. Smacznego.

jajko w cieście francuskim

 

jajko w cieście francuskim

piątek, 05 października 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/10/05 13:33:54
I kolejny fajny przepis z ciasta francuskiego :)
-
2012/10/05 14:32:38
dzięki! :)
-
2012/10/05 14:57:32
Fajny blog. Musisz pisać częściej!
-
2012/10/05 18:35:40
Dokładnie częściej pisać,a poza tym rewelacyjnie podane jajko no coś pięknego i powiem więcej mam w lodówce francuskie i oczywiście zabieram się do roboty pozdrawiam i zapraszam do siebie
-
2012/10/06 12:08:41
Jak zawsze ślicznie to wygląda :-)
-
2012/10/07 10:47:37
Świetny pomysł :)
-
2012/10/07 14:13:32
a u ciebie pysznie jak zwykle :)
-
2012/10/08 08:15:09
Kolejny świetny przepis
-
2012/10/08 21:01:07
podziwiam za kulinarne pomysły...napwno coś podpatrze. Pozdrawiam.
-
Gość: Krysia, 217.8.182.*
2015/04/02 11:10:31
Wspaniałe dania przeglądam przeglądami i tylko zapisuję co zrobić. Gratuluję super pomysłów.