Blog > Komentarze do wpisu
Ziemniaczane grzybki

Grzybki ziemniaczane

Składniki:

małe ziemniaki

oliwa z oliwek

czosnek

sól

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i obgotować w osolonej wodzie na półmiękko.Wystudzić pod bieżącą zimną wodą. Bardzo ostrym nożem wycinamy grzybki zaczynając od nacięcia ziemniaka dookoła jego szerokości,tam gdzie chcemy aby zaczynał się kapelusz grzybka. Następnie formujemy korzonek obieramy tak jakbyśmy obierali ziemniaka tylko grubo do tego nacięcia.Przygotować zalewę:Oliwę z oliwek,troszeczkę soli w razie potrzeby,czosnek,wymieszać włożyć do niej grzybki i odstawić na pół godziny.Ziemniaczane grzybki ułożyć w naczyniu do zapiekania wraz z oliwą i zapiekać w 180-200 stopni ok.20-25minut. Smacznego.

Grzybki ziemniaczane

mielone mięso z kurczaka w kokilkach z pieczarkami

mielone mięso z kurczaka w kokilkach z pieczarkami

Grzybki ziemniaczane

sobota, 09 czerwca 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/06/09 08:28:20
Twoje potrawy to arcydzieła sztuki kulinarnej :))
pozdrawiam
Mania
-
2012/06/09 09:35:44
Ty to masz pomysły dziewczyno :-) śliczne jak zawsze :-)
-
2012/06/10 18:25:31
o matko ale świetne :))) przy koszyczkach z indyka miałam zapytac skąd masz takie rowne grzybki :)))
-
2012/06/14 22:00:54
Ekstra obiadek!
-
2012/06/17 20:26:38
Świetne! Ja bym zabroniła jeść - tylko podziwiać można;)
-
2012/06/21 22:46:54
Świetne! W pierwszej chwili pomyślałam "a gdzie tu ziemniaki?" fajny pomysł .
-
2012/07/03 23:58:22
świetny pomysł z tymi grzybkami :)
-
2012/10/08 11:40:01
super pomysł:D
-
Gość: Hanna, *.hlrn.qwest.net
2013/10/09 02:09:20
Niby takie oczywiste,ale trzeba na to wpasc. Sliczne grzybki!
-
Gość: Róża, *.broadband.greenlan.pl
2014/02/19 09:49:05
Boże, myślałam że to prawdziwki!