Blog > Komentarze do wpisu
Młoda kapusta z koperkiem do obiadu

Młoda kapusta do obiadu

Prosty i smaczny przepis na młodą kapustę. Taką kapustę gotuje moja Mama i w tej wersji smakuje mi najbardziej.

Składniki:

1 główka młodej kapusty

1 cebule

sól,pieprz,vegeta

Śmietana słodka30% lub 14% płynna do zup

mąka ok.1 łyżeczka

koperek

Wykonanie:

Młoda kapusta do obiadu

Kapustę umyć,obrać z wierzchnich liści,przekroić na pół,wyciąć głąb i poszatkować.

Młoda kapusta do obiadu

Włożyć do garnka,zalać wodą i lekko obgotować ok. 5 minut.Odcedzić na durszlaku.

Młoda kapusta do obiadu

W garnku rozgrzać masło dodać pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić.

Młoda kapusta do obiadu

Do cebuli dodać kapustę,sól, pieprz, vegetę, chwilę podsmażyć. Następnie podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.Gdy kapusta będzie miękka dodać śmietanę do smaku,posiekany koperek i podbić mąką.Smacznego.

Młoda kapusta do obiadu

Młoda kapusta do obiadu

 

poniedziałek, 04 czerwca 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/06/05 11:47:32
Zupełnie jak u mojej mamy:-) uwielbiam taka kapustkę :-)
-
2012/06/07 08:11:11
Jeszcze młodej nie jadłam, a Twoja taka pięknie błyszcząca i zachęcająca:)