Blog > Komentarze do wpisu
Ślimaczki z ciasta francuskiego

j

Składniki:

1 gotowe ciasto francuskie

2-3 łyżki ketchupu (może być też gęsta śmietana 18% lub majonez)

10dkg sera żółtego startego na grubej tarce

10-15 dkg szynki w plastrach

jajko do posmarowania ciasta przed pieczeniem

sól,pieprz,czosnek granulowany

Wykonanie:

Ciasto francuskie posmarować ketchupem,delikatnie doprawić solą,pieprzem , czosnkiem granulowanym,posypać połową sera,położyć szynkę pokrojoną w paseczki i posypać resztą sera. Zwinąć w roladę,włożyć  na chwilę do zamrażalnika (będzie nam ją lepiej kroić). Schłodzoną roladę kroić w plastry i układać na blasze do pieczenia.

j

j

Posmarować roztrzepanym jajkiem , wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 20 minut.Smacznego.

j

j

 

środa, 02 maja 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/05/02 14:43:29
Nareszcie wróciłaś :-) jak zwykle wszystko piekne i apetyczne :-) pozdrawiam
-
2012/05/03 16:49:29
coś pięknego :)
-
2012/05/05 11:39:28
Ale fikuśne i na pewno smaczne! :)
-
2012/07/18 13:53:26
Są dobre. Próbowałam już z różnymi nadzieniami, tylko pamiętajcie : PIECZEMY NA PAPIERZE DO PIECZENIA!!!! bo się mocno przyklejają ( kiedyś zapomniałam o tym : (
-
2013/01/01 12:20:29
bardzo dobre:)
-
Gość: beti, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2015/02/07 13:27:05
Pani jest cudowna,jest Pani moja inspiracja,proste,szybkie,smaczne dania,podziwiam i pozdrawiam