Blog > Komentarze do wpisu
Mintaj w cebuli

ryba

Składniki:

2 cebule

filety z mintaja

mąka do panierowania

klarowane masło do smażenia

sól,pieprz,majeranek,

Wykonanie:

Cebulę pokroić w półplasterki , zeszklić na patelni, doprawić solą,pieprzem i majerankiem.

ryba

Rybę pokroić w mniejsze kawałki,panierować tylko w mące i usmażyć na klarowanym maśle na osobnej patelni.

ryba

Następnie usmażoną rybę przełożyć do cebuli,przykryć i chwilę razem dusić.

ryba

Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.Smacznego.

ryba

ryba

ryba

poniedziałek, 14 maja 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/05/14 14:36:21
Z cebulą tak jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :-)