Blog > Komentarze do wpisu
Mięso cebulowe

mięso cebulowe

Składniki:

0,5 kg filetów z kurczaka

20-30 dkg pieczarek

1 duża cebula

1 zupa cebulowa w proszku

1 szklanka śmietany 30%

1 szklanka wody

Wykonanie:

Mięso pokroić w większą kostkę i podsmażyć na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

mięso cebulowe

Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni.

mięso cebulowe

Cebulę pokroić w półplasterki i podsmażyć na osobnej patelni.

mięso cebulowe

Mięso,pieczarki i cebulę włożyć do naczynia żaroodpornego,zalać sosem przygotowanym z wody,śmietany i zupy cebulowej( zamiast zupy cebulowej można użyć zupę pieczarkową).

mięso cebulowe

mięso cebulowe

mięso cebulowe

Przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 30-40 minut,aż sos uzyska konsystencję gęstego sosu. Podawać z ziemniakami,ryżem lub dowolną kaszą.Smacznego.

mięso cebulowe

mięso cebulowe

mięso cebulowe

mięso cebulowe

poniedziałek, 21 maja 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/05/21 15:58:48
a jak uformowałaś kszę? jak można się dowiedzieć oczywiście.Masz jakieś foremki,a może w szklance uformowałaś?
-
2012/05/21 16:54:55
Zakupiłam specjalne formy do deserów ze stali nierdzewnej.Bardzo praktyczne, nadają się do deserów jak również do ryżu, ziemniaków,kaszy a nawet sałatek np. jarzynową podaję w ten sposób na liściu sałaty lub różne sałaty warstwowe. Polecam.
-
2012/05/21 17:27:50
dziękuje za opowiedz,bardzo ciekawe rozwiązanie.Jeszcze z takimi foremkami się nie spotkałam,alb nie zwracalam na nie uwagi.
-
2012/05/22 17:11:33
Jak zwykle pieknie i smacznie u Ciebie :-) Masz kobieto prawdziwy dar :-) pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze pomysły, bo jesteś ich skarbnica bez dna :-)
-
Gość: acia121, *.internetdsl.tpnet.pl
2013/11/13 08:17:24
Było pyszne . Pozdrawiam
-
Gość: msewka, *.sieradz.vectranet.pl
2014/11/05 14:39:43
Pyszne danie.Użyłam zupy cebulowej francuskiej Knorr,która w połączeniu z mięskiem utworzyła świetny sos. Danie na prawdę warte polecenia.