Blog > Komentarze do wpisu
Kalafior zapiekany w sosie pieczarkowym

 kalafior

Składniki:

1 mały kalafior

1-2 cebule

30 dkg pieczarek

Sos:

1 zupa pieczarkowa w proszku

1 szklanka śmietany 30%

1/2 szklanki wody

Wykonanie:

Kalafior ugotować w osolonej wodzie Al dente.

kalafior

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle.

kalafior

Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć.

kalafior

Kalafior,cebulę i pieczarki przełożyć do naczynia żaroodpornego.

kalafior

Śmietanę wymieszać z wodą i zupą pieczarkową i wlać do kalafiora.

kalafior

Przykryć folią aluminiową,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni i zapiekać ,aż płyn uzyska konsystencję gęstego sosu ok.30-40 minut. Smacznego.

kalafior

czwartek, 10 maja 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/05/12 13:34:59
W taki wydaniu kalafiora jeszcze nie jadłam, warto spróbować :-)
-
j_o
2012/10/18 23:10:56
bardzo, ale to bardzo fajne pomysły masz tutaj na naszą polską kuchnię:)
-
2016/03/12 23:09:49
Nie dość że pysznie to jeszcze zdrowo. Kalafior - mniam :-)