Blog > Komentarze do wpisu
Roladki schabowe z kapustą kiszoną

j

Składniki:

6 kotletów schabowych

30-40dkg kapusty kiszonej

1 marchewka

1 cebula

sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie,

Do panierowania:

bułka tarta

mąka

2 jajka

Dodatkowo olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso na kotlety umyć,osuszyć na papierowym ręczniku,oczyścić z błon,cienko rozbić,posypać solą i pieprzem.

j

Kapustę ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim,wystudzić,odcisnąć i delikatnie posiekać.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.Do cebuli dodać startą na grubych oczkach marchewkę ,chwilę razem smażyć.

g

Do cebuli i marchewki dodać kapustę w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody, aby kapusta nam się nie przypaliła doprawić solą,pieprzem i dalej smażyć aż kapusta zmieni troszeczkę kolor na delikatnie brązowy.

j

Na cienko rozbite kotlety położyć farsz,najpierw złożyć boki kotleta do środka,a następnie zwinąć w roladki.

j

j

Ja dodatkowo każdą roladkę zawijam ciasno w pergamin,zakręcam tak jak cukierek i zostawiam na jakiś czas,wówczas roladki lepiej się skleją i nie rozlecą się podczas smażenia,jak również uzyskamy w ten sposób odpowiedni kształt roladek,równe i jednakowe porcje.

j

Po rozwinięciu z pergaminu panierujemy w mące,jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z każdej strony na rumiano na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

j

j

Roladki są już gotowe do zjedzenia,ale ja dodatkowo wstawiam usmażone roladki do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekam jeszcze 10 minut.

j

j

 

 

niedziela, 15 kwietnia 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/04/16 17:37:37
Czekałam kiedy coś dodasz :-) pyszności takie roladki :-)
-
2012/04/19 22:46:23
fajny pomysł na schab i bardzo ładnie podany, ziemniaczki też :)
-
2012/04/25 10:09:22
Nice, mięso to podstawa posiłku prawdziwego mężczyzny. Wygląda bardzo apetycznie. Będę musiał sobie takowe przygotować w najbliższy weekend.
-
2012/04/26 14:42:29
Znowu superowa propozycja! Pyszności.
-
2012/04/28 00:22:03
ja rowniez zawsze czekam........
-
Gość: natalia, *.as13285.net
2014/10/01 18:06:23
zrobilam nie jest smaczne
-
2014/10/02 17:34:34
Szkoda,że danie nie smakowało. Widocznie to nie Twoje smaki.:) Nam roladki bardzo smakują,ale to kwestia gustu.:) Pozdrawiam.
-
2014/10/02 17:47:42
Dramstiki to dolna część udka z kurczaka. Inna nazwa podudzie z kurczaka lub jak kto woli pałki z kurczaka.Pozdrawiam.
-
Gość: Agnieszka, *.play-internet.pl
2015/12/04 23:01:45
Witam, bardzo dziękuję za mnóstwo ciekawych inspiracji kulinarnych. Robiłam na przyjęcia w domu wiele z Twoich przepisów i każdy okazywał sie smakowitym hitem. Najwięcej trudności przysporzyła mi galareta świnka na Wielkanoc (rozcinanie butelki) serdecznie dziękuję i mam nadzieję na nowe pomysły. Pozdrawiam serdecznie
-
2015/12/05 20:06:40
Dziękuję za miłe słowa.:) Pozdrawiam Bożena
-
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2016/04/02 21:36:58
jak Pani wycina te dekoracje z rzodkiewki jesli mozna wiedziec