Blog > Komentarze do wpisu
Szaszłyk z wątróbki w boczku

w

Składniki na 2 szaszłyki:

8 wątróbek z kurczaka

8 plastrów boczku

1 duża cebula

mąka do obtoczenia wątróbki

masło do smażenia

patyczki do szaszłyków

Wykonanie:

Wątróbkę umyć,oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.

w

Wątróbkę obtoczyć w mące i położyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu.Smażyć z każdej strony,zdjąć z patelni i wystudzić.

w

Wątróbkę zawinąć w plastry boczku i nabijać na patyki do szaszłyków.(Ja zawijałam podwójną wątróbkę w jeden plaster boczku).

w

Na patelni rozgrzać masło włożyć szaszłyk,dać pokrojoną w półplasterki cebulę i smażyć na wolnym ogniu,aż cebula i boczek się zarumienią.

k

Smacznego!

w

w

w

wtorek, 27 marca 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/03/27 12:50:40
Wyglada bardzo apetycznie i jak łatwo zrobić :-) uwielbiam watróbkę :-) a w duecie z boczkiem musi smakowac wysmienicię :-)
-
2012/03/29 13:51:07
mnie też pomysł bardzo się spodobał:)
-
Gość: asek, *.wum.edu.pl
2014/12/30 21:26:23
a gdyby tak przełożyć wątróbkę plastrami jabłka posypanego majerankiem?