Blog > Komentarze do wpisu
Naleśniki z mięsnym farszem

x

Składniki na 4 duże roladki:

0,5 kg mięsa mielonego

1 cebula

2-3 łyżki majonezu

2 jaja ugotowane na twardo

8 cienkich słonych naleśników(ja miałam duże 28 cm)

20 dkg startego sera żółtego

16 cienkich plastrów boczku

sól,pieprz,dowolne przyprawy

Mięso mielone wymieszać z majonezem,cebulą pokrojoną w drobną kostkę i przyprawami.Naleśniki posmarować cienko mięsnym farszem.

s

Na farsz położyć drugi naleśnik i również posmarować cienko mięsnym farszem,posypać serem żółtym,położyć dwie ćwiartki jajka.

s

Zwinąć jak krokiety.

s

Całość owinąć plastrami boczku i włożyć do naczynia do zapiekania.

x

Przykryć folią aluminiową,wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 40 minut.

s

Roladki doskonale smakują na zimno z dowolnym sosem, jak również na gorąco jako danie obiadowe.

s

s

sobota, 03 marca 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/03/04 08:05:48
Masz talent do tych kombinacji zawijanych:)
Do tego jakiś sos podawałaś?
-
2012/03/04 10:23:20
Ja podawałam z sosem ziołowo-czosnkowym,ale można podać do tego sos tzatziki lub sos tysiąca wysp.:) Polecam.
-
2012/03/04 10:50:02
Kolejna super potrawa :-) wygląda wyśmienicie, przy najbliższej imprezie u mnie skorzystam z któryś Twoich dzieł na pewno :-) pozdrawiam :-)
-
2012/03/04 19:25:09
Właśnie myślałam o czosnkowym, bo chyba podkręci te smaki:)
Ja chyba na żadną imprezę nie będę rezerwować, tylko zrobię bez okazji;)
-
Gość: młoda kucharka, *.backiel.com.pl
2014/12/29 14:02:30
Robiłam !! Roladki wyszły pyszne!! Dziękuję za inspiracje :)