Blog > Komentarze do wpisu
Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim

s

Składniki:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego

10 dkg serka mascarpone

10 dkg sera feta

1 jajo

1 ząbek czosnku

30 dkg świeżego fileta z łososia

sól,pieprz

koperek świeży

troszeczkę soku z cytryny

Łososia skropić sokiem z cytryny,posolić i odstawić na godzinę.Po tym czasie pokroić  na kawałki.Do miski włożyć serek mascarpone,ser feta,jajko,czosnek przeciśnięty przez praskę,sól,pieprz,koperek.Dokładnie wymieszać. Z ciasta francuskiego odciąć 10 centymetrowy pasek i pociąć radełkiem na wąskie paski,będzie do dekoracji.:)Na pozostałym cieście rozłożyć z jednej strony połowę łososia,na łososia dać masę serową i położyć resztę łososia.Zwinąć w roladę. udekorować paseczkami ciasta.

s

Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 40 - 50 minut.

z

Podawać z dowolną surówką.Smacznego.

z

piątek, 09 marca 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/03/09 15:47:50
Następne świetne danko!
A jak smakuje na zimno? Da się pokroić na plastry i ułożyć na półmisku?
-
2012/03/10 12:15:24
Roladkę spałaszowaliśmy tak szybko,że nie zdążyła wystygnąć.:))Zatem nie wiem jak smakuje na zimno,a co do krojenia to na gorąco z łatwością można było ją pokroić na porcje i się nie rozsypywała.:)Myślę,że na zimno tym bardziej powinna się dobrze kroić.:)
-
2012/03/12 08:17:36
Wygląda bardzo apetycznie ;-)
-
2013/07/18 08:09:16
Danie wygląda i pewnie smakuje zjawiskowo !!! Muszę to zrobić :D
-
Gość: Anonim, *.dynamic.upc.nl
2014/12/17 10:33:50
A jaka suróweczka towarzyszy tej rybce??
-
2014/12/17 19:54:11
Kapusta pekińska,marchewka,majonez,śmietana.
-
Gość: ANNA, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2014/12/25 17:23:47
Rolada rewelacyjna i dość prosta w przygotowaniu ,na ciepło zdecydowanie lepsza,
na zimno też jej nic nie brakuje .Przepis godny polecenia.