Blog > Komentarze do wpisu
Camembert z żurawiną w cieście francuskim

c

Składniki:

2 serki  camembert

ciasto francuskie

2-3 dkg żurawiny suszonej

1 łyżka cukru

4 łyżki wody

jajko do posmarowania ciasta

Wykonanie:

Do garnka dać żurawinę,cukier i 4 łyżki wody (jak ktoś ma to można dodać 1 łyżkę wina porto)gotować na wolnym ogniu,aż żurawina będzie miękka ok.7-10 minut.

j

Ciasto francuskie podzielić na dwie części na środek położyć ser,a na ser przygotowaną żurawinę.

j

Dwa dłuższe brzegi ciasta złożyć do środka.

j

Resztę ciasta zwinąć w sakiewkę.Ja dodatkowo wbiłam w miejsce łączenia dwie wykałaczki.

j

Sakiewki położyć na blasze wyłożonej papierem,posmarować roztrzepanym jajkiem.

j

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 30-40 minut na złoto-brązowy kolor.

j

j

 

j

niedziela, 25 marca 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/03/25 18:24:02
Piękny i wygląda smacznie!
-
2012/03/25 19:18:37
Ciasto francuskie jest chyba Twoim ulubionym rekwizytem kuchennym:)
Sypiesz jak z rękawa tymi zawijankami, co jedna to lepsza:)
-
2012/03/25 22:07:42
Uwielbiam ciasto francuskie,mam mnóstwo przepisów z jego udziałem dlatego tak często się u mnie pojawia.:) Już następny przepis czeka w kolejce do dodania,tylko ostatnio brakuje mi czasu.:)
-
2012/03/26 09:55:36
Wygląda slicznie i na pewno super smakuje :-)
-
2012/03/26 12:55:02
Przepięknie wyglądające danie i pewnie pyszne :)
-
2012/03/28 12:17:06
Witam! co za wspaniały blog:) a ile inspiracji!!! Też kucharzę-ale ja Ci do pięt nie dorastam:))) pozdrawiam cieplutko i wiosennie:)
-
2012/04/03 14:58:08
Wow, takiej wersji camemberta jeszcze nie widziałam. Wygląda imponująco.
-
2012/04/18 09:22:13
Zrobiłam!!! Było pyszne, goście zachwyceni. Niestety usunęłam zdjęcia i nie zamieszczę na blogu (może innym razem). Dzięki.
Aha, zrobiłam do tego dania sałatkę z rzeżuchą (też wyrzuciłam zdjęcia), pasowała idealnie!
-
2013/05/03 15:18:35
zajebiste:)
-
Gość: ala, 83.218.109.*
2014/11/23 10:13:30
Jestem pod wrażeniem Pani przepisów i sposobu podania:)!!!





-
Gość: Aga, 194.152.50.*
2015/09/12 13:41:54
Bardzo apetyczne , pomysłowe jak wiele Pani przepisów właśnie takiej strony szukałam i w końcu udało mi się znaleźć :)) Pozdrawiam