Blog > Komentarze do wpisu
Skrzydełka z kurczaka - pałki

podudzia z kurczaka pałki

Składniki:

Skrzydełka z kurczaka

Marynata:

sól,pieprz,olej,papryka,vegeta,czosnek świeży,dowolne zioła

Panierka:

jajko,mąka,bułka tarta,przyprawy

Skrzydełka z kurczaka wypłukać i odciąć dwie części. Zostawiamy tylko tę część,na której jest dużo mięsa.(Odcięte części można wykorzystać na wywar na zupę lub galaretę). Mięso z kości ściągnąć nożem do dołu i odwinąć tak ,aby powstała kulka na dole kości.Składniki marynaty wymieszać,włożyć do niej pałki i marynować ok. 1 godziny.

podudzia z kurczaka pałki

podudzia z kurczaka pałki

podudzia z kurczaka pałki

 Mięso panierować w mące,doprawionym jajku i bułce tartej.

podudzia z kurczaka pałki

podudzia z kurczaka pałki

A następnie smażyć  na patelni z każdej strony na złoty kolor.

podudzia z kurczaka pałki

podudzia z kurczaka pałki

podudzia z kurczaka pałki

Podawać z sosem czosnkowym na zimno.

 

niedziela, 26 lutego 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/27 07:37:51
Skąd Ty bierzesz te pomysły?
I to piękne ozdabianie, co z każdej najprostszej potrawy czyni prawie dzieło sztuki:)
-
2012/02/28 11:30:00
Jestem pod wrażeniem, potrafisz z prostych rzeczy zrobić prawdziwe arcydzieła :-)
-
2012/02/29 20:02:39
Do sowy:
Gotowanie to moja pasja.:)Jak coś fajnego wpadnie mi w oko chcę to zaraz wypróbować,ale z braku czasu nie zawsze mi się to udaje.:))Dużo inspiracji czerpię z obcojęzycznych stron kulinarnych ,jak również z kolorowych czasopism.:))Dziękuję za miły komentarze.:)
-
Gość: ewa, *.wejherowo.vectranet.pl
2015/06/23 12:51:54
Jestem zachwycona Pani kuchnią !!!! Często zaglądam na Pani stronę i korzystam z przepisów .Dziękuję