Blog > Komentarze do wpisu
Podudzia z kurczaka w cieście francuskim

podudzia z kurczaka w sakiewce z ciasta francuskiego

Składniki:

6 podudzi z kurczaka

1 ciasto francuskie

olej do smażenia

Składniki marynaty:

olej,sól,pieprz,vegeta,sos sojowy,4 ząbki czosnku,papryka w proszku,dowolne zioła

Podudzia z kurczaka wypłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Składniki na marynatę wymieszać w misce i wrzucić do niej podudzia.Marynować minimum 1 godz.,można zostawić nawet na całą noc.Następnie podudzia obsmażyć z każdej strony na złoty kolor i odstawić do wystygnięcia.Ciasto francuskie pociąć na paseczki o szerokości ok.1,5 cm każdy dramstik owinąć paseczkami ciasta tak,aby paseczki zachodziły jeden na drugi.

d

Posmarować jajkiem lub białkiem i piec w temperaturze 200 stopni ok. 30-40 min.

d

 

d

d

dd

środa, 29 lutego 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/29 18:12:52
Twoje przepisy są tak wspaniałe, że powinnaś brać udział w jakimś konkursie, gwarantowana wygrana :-) dla mnie bomba :-)
-
2013/03/10 10:35:18
Z tego przepisu również skorzystałam.Kurczaki wspaniałe.Wyszły mi piękne, znajomi myśleli,że to francuskie bułeczki z czekoladą.Taki efekt wyciekającej czekolady daje upieczona kostka. :):)Dziękuję za przepis,pozdrawiam serdecznie i życzę ciągłego napływu weny kulinarnej.
-
Gość: , *.51c.belchatow.pilicka.pl
2015/02/02 22:11:25
Prosze podaj w przyblizeniu ilosci skladnikow marynaty. Dziekuje:)