Blog > Komentarze do wpisu
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

łosoś w cieście francuskim

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

20-30 dkg świeżego fileta z łososia

20 dkg mrożonego szpinaku

5 - 10 dkg sera feta

1 łyżka śmietany

sól,pieprz,gałka muszkatołowa

troszkę soku z cytryny

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

1 jajko

Na patelnię wrzucić szpinak,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i podsmażyć. Dodać sól,pieprz,gałkę muszkatołową,sok z cytryny,śmietanę i jeszcze chwilę podsmażyć.Odstawić do wystygnięcia.

łosoś w cieście francuskim

Filet z łososia podzielić na dwa kawałki,skropić sokiem z cytryny i posolić. Ciasto francuskie podzielić na dwie części i ponacinać pod ukosem tak jak na zdjęciu.

łosoś w cieście francuskim

Na środek ciasta dać szpinak,na szpinak dać ser feta,a na ser położyć filet z łososia.

łosoś w cieście francuskim

 

łosoś w cieście francuskim

Całość zapakować w ciasto.Z paseczków ciasta przeplatać warkocz formując kształt ryby.Posmarować jajkiem.

łosoś w cieście francuskim

Piec w nagrzanym piekarniku 180-200 stopni ok.30-40 min.Smacznego.

łosoś w cieście francuskim

łosoś w cieście francuskim

 łosoś w cieście francuskim

 łosoś w cieście francuskim

poniedziałek, 27 lutego 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/27 15:23:00
Pięęęękny ten pakunek:)
-
2012/02/28 11:23:36
Dla mnie rewelacja :-)
-
2012/03/01 22:09:08
Rewelacja. Muszę zanotować i wypróbować!
-
Gość: krzysztof l.7, *.nplay.net.pl
2014/05/16 17:43:09
Ciasto francuskie jest bardzo dobre. Szpinak po upieczeniu jest czarny. Ser feta mi nie smakowal. Czyli wszystko jest nie dobre oprócz ciasta francuskiego.
-
2014/05/16 20:05:44
Przykro mi bardzo,że danie nie smakowało.:(
-
Gość: , *.adsl.inetia.pl
2014/05/26 10:38:29
Pani Broniu robi mi sie zakalec z ciasta francuskiego co robię nie tak?
-
Gość: Ania, *.ri.ri.cox.net
2014/12/18 13:07:30
Wyglada rewelacyjnie, musze sprobowac.
-
Gość: agnieszka, *.dynamic.gprs.plus.pl
2015/05/29 14:32:21
wygląda rewelacyjnie! dzis będzie kolacja przy świecach, dziękuje za pomysł i przepis
-
Gość: Jagoda, *.zubrzyk.pirx.pl
2015/12/16 17:49:09
Co roku na wigilie robie te rybki i są rewelacyjne!można zaskoczyć gości i wyglądem i smakiem..polecam
-
Gość: zofia, 80.48.66.*
2016/02/27 12:02:46
Witam, jeśli robi się zakalec, to najpierw trzeba rybę lekko podsmażyć i ciasto francuskiej polecam z Lidla.