Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z mięsa mielonego z kapustą w cieście naleśnikowym

k

Składniki:

40 dkg mięsa mielonego

25 dkg białej kapusty

1 cebula

1 jajko

pieprz,sól

natka pietruszki

koperek

1 ząbek czosnku

2 łyżki bułki tartej

Ciasto naleśnikowe:

1 szkl.mąki

1/2 szkl.wody lub mleka

sól

1 jajko

Dodatkowo będzie potrzebny wafel,olej do smażenia

Kapustę i cebulę zetrzeć na średniej tarce,dodać mięso mielone,jajko,czosnek,bułkę tartą,sól,pieprz,natkę ,koperek i dokładnie wymieszać.

z

Z wafla wyciąć kółeczka wielkości szklanki.

z

Z farszu formujemy sznycelki,kładziemy na kółeczku  wafla przykrywamy drugim kółeczkiem wafla i delikatnie dociskamy.

z

z

Z mąki,wody,jajka,soli zrobić gęste ciasto naleśnikowe. W cieście zanurzać kotleciki i delikatnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

z

z

z

Kotleciki doskonale smakują na ciepło jako danie obiadowe jak również na zimno jako zimna przekąska z dowolnym dipem.

z

środa, 29 lutego 2012, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/29 18:09:51
Cudne, są na prawdę super :-)
-
Gość: KAsia, *.dynamic.gprs.plus.pl
2014/04/09 19:51:50
dobre :D