Blog > Komentarze do wpisu
Sakiewki z naleśnikiem pieczarką i serem
Składniki na jedną sakiewkę: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 mały naleśnik 1 pieczarka 3 kosteczki sera żółtego 1 łyżka majonezu sól,pieprz,dowolne przyprawy Pieczarki ugotować w osolonej wodzie ok 10 min.Odciąć korzonki. Naleśniki słone przygotować według własnego przepisu. Mięso rozciąć tak aby powstał duży płat mięsa.Posypać solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami.Na mięso położyć naleśnik środek posmarować majonezem,położyć pieczarkę , w miejsce korzonka włożyć trzy kosteczki sera. Zwinąć w sakiewkę i związać bawełnianą nitką.Tak przygotowane sakiewki smażyć na patelni pod przykryciem ok.10-15 minut. Podsmażone sakiewki włożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Zapiec ok. 15 minut.
wtorek, 16 sierpnia 2011, bronislawa70
TrackBack
Komentarze
russkaya
2011/08/17 10:12:03
Ależ apetyczne :)
2011/09/18 20:18:11
Dopiero teraz zauważyłam, że ostatni wpis z połowy sierpnia... A ja trafiłam tutaj dzisiaj i się zachwyciłam i mam nadzieję, że to tylko krótka przerwa we wpisach:)
Masz świetne pomysły!
Gość: Agnieszka, *.in.net.pl
2017/10/14 13:12:42
A można zamiast na patelni od razu piec tylko w piekarniku?
|
|