Blog > Komentarze do wpisu
Rolada z indyka z jajkiem
r
Składniki

1-1,20 kg. Piersi z indyka

5-6 jaj ugotowanych na twardo

Szynka w plastrach

Papryka konserwowa

Sól pieprz ,czosnek ,majeranek, ziele angielskie ,liść laurowy, vegeta, papryka pieprz ziołowy,kminek, olej i inne.

Pierś z indyka rozbić na duży  płat mięsa posolić i posypać pieprzem. Cały płat obłożyć szynką, z jednego końca poukładać jajka a obok położyć paprykę. Zwinąć roladę tak aby żaden ze składników nie wypadł ze środka. Związać sznurkiem i natrzeć mieszanką z ziół. Na wierzchu poukładać liście laurowe, czosnek w plastrach, ziele angielskie. Posypać majerankiem. Dać do naczynia przykryć i odstawić na całą noc do lodówki. Rano roladę dokładnie obsmażyć z każdej strony. Dać do rękawa do pieczenia na to poukładać czosnek, ziele, liść posypać majerankiem, podlać olejem. Związać rękaw i piec 200 stopni ok. 1-1,20 godz.(w zależności jak duża rolada)

Odstawić do wystygnięcia. Kroić na drugi dzień. Zalać galaretką lub polakierować galaretką.Roladę można również podać jako danie obiadowe z ziemniakami i dowolną sałatką.

r

 

r

 

 

 

sobota, 05 lutego 2011, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2011/03/14 17:53:41
Piękności - pyszności :)
-
2011/08/15 20:10:08
Fajnie wygląda ta rolada z indyka z jajkiem, super smacznie, pozdrawiam :-)
-
2012/05/10 16:57:09
Fajna ta rolada, dekoracyjna i z indyka!
Obejrzałam też kule mięsne, są niesamowite.
-
Gość: czesiag, *.gorzow.insant.pl
2013/11/14 21:43:15
Jak polakierować galaretką,jaką gęstośc tej galretki żeby nie odpadła.Piękny blog Pani prowadzi.Pozdrawiam
-
2013/11/14 22:04:14
Galareta ma mieć konsystencję lakieru do paznokci,dlatego ja to nazywam lakierowaniem.:) Pozdrawiam i dziękuję za miły komentarz.:)