Blog > Komentarze do wpisu
Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany

p

Składniki



200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)

200g pieczarek

1 cebula

125 g kwaśnej śmietany

80g sera żółtego goudy,

1 jajko,

sól,pieprz,vegeta

1 opakowanie ciasta francuskiego z "lidla".

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę, jajko, przyprawy i wymieszać.

p

p

Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki powkładać kwadraty,tak aby rogi ciasta wystawało poza brzegi.

p

Napełnić farszem.

p

Piec W 200 stopni ok. 30 min. Paszteciki podajemy na ciepło, doskonale smakują z barszczem czerwonym lub zupką kremową z pieczarek.

p

 

p

p

p

piątek, 04 lutego 2011, bronislawa70

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/28 11:40:10
Bardzo podoba mi się Twój blog, przepisy masz super, gratuluję :-) czekam na więcej :-) właśnie dodaję Twójego linka do zakładek na mój blog, będę Cie odwiedzać :-) pozdrawiam :-)
-
2012/03/02 09:54:54
Dziękuję za odwiedziny.:)
-
2012/04/24 13:50:04
Dzień dobry! Bardzo lubię Pani blog, ciekawe, proste a zarazem świetne przepisy, coś w sam raz dla zapracowanej mamy raczkującego maluszka ;)

Mam pytanie do tulipanów - czy przed pieczeniem wystające płatki ciasta francuskiego trzeba posmarować żółtkiem lub całym jajkiem czy nie jest to potrzebne? z góry dziękuję za odpowiedź, tulipany będę serwować na chrzcinach naszego Misia ;)
Pozdrawiamy!
-
2012/04/24 22:02:04
Jeżeli posmarujesz jajkiem to będziesz miała pięknie błyszczące płatki ,jeżeli nie posmarujesz to płatki będą matowe,ale też ładne.:)Pozdrawiam.
-
2012/12/13 16:48:40
Witaj.Dawno nie zdarzyło mi się,że blog zaciekawił mnie od początku do końca.Duże uznanie dla kunsztu i pracy włożonej w przedstawione na blogu dania.Niektóre,są naprawdę profesjonalne,na najwyższym poziomie.Pozdrawiam Christopher
-
Gość: , *.ssp.dialog.net.pl
2013/12/11 15:08:32
szanowna pani chcialam podziekowac wspaniale przepisy .Cala impreze meza zrobilam dzieki pani. Wszyscy byli zachwyceni
-
Gość: monika, *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl
2013/12/19 20:34:54
niewiarygodne rzeczy można robić z bardzo prostych składników; dziękuję za ten wspaniały blog i pełne inspiracji pomysły; będę stałym bywalcem i na pewno zachęcę do odwiedzenie Twojej strony inne koleżanki
-
2013/12/20 01:27:41
Dziękuję i serdecznie zapraszam.:)
-
Gość: gosiek, 109.76.63.*
2014/04/09 22:26:59
Pani Bronialawo, pomysly sa przeswietne! zamierzam je podkrasc na slub kolezanki, ktora organizuje skromne przyjecie. mam nadzieje ze Pani przepisy zachwyca wszystkich, nie - jestem tego PEWNA!. REWELACJA!!!dziekuje i pozdrawiam!!!
-
Gość: lusi, *.portgdansk.pl
2015/10/29 20:58:10
Dobry wieczór .Z wielką przyjemnością tu gościłam .Pięknie opisane i przedstawione. Już jestem Pani fanką . Jutro zaczynam któreś z dań.Pozdrawiam i gratuluje .
-
Gość: , *.internetdsl.tpnet.pl
2016/03/23 10:26:31
Od wczoraj kocham Panią ;) super przepisy!!!
-
Gość: Ola, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2016/09/20 10:27:00
A ja kocham Panią cały czas. Cudowne, przystępne, smaczne dania. Wiele dań z Pani bloga gościło na moim stole. Dziękuję za inspiracje. Życzę zdrowia i dalszych podpowiedzi. Pozdrawiam.